Ons verhaal begon met

de innovatieve, duurzame MooiZEN woningen.

Dat is nog maar één zo’n slimme oplossing. Voortdurend zijn we op zoek naar nieuwe materialen en technieken, baanbrekende manieren van werken in de bouw. Duurzamer, eenvoudiger, sneller, logischer en beter.

Producten van IIBO, naast MooiZEN woningen in vier basisvarianten: andere gestandaardiseerde woningen in vier varianten, houtskeletbouw gevelelementen, bij de fabricage al voorzien van gevelbekleding (onder andere steen, hout, bamboe, metaal).

Samenwerking

Samen met onze partners tillen we het traditionele bouwen met prefab-onderdelen naar een veel hoger plan. Wel zo efficiënt, nooit meer standaard en eenvormig.

Topkwaliteit, berekend op de toekomst. 

Onze gestandaardiseerde woningen zijn niet alleen ultrasnel te bouwen, ze zijn ook weer demontabel - met behoud van goede materialen. Helemaal circulair en flexibel toe te passen dus.

IIBO bouwt toekomst!

We maken hoogwaardige producten

Zoals gevelelementen in allerlei varianten en gebruiksklare sanitairruimtes.

In een keten met gelijkgestemde partners, die allemaal hun steentje bijdragen aan degelijk, duurzaam en gestroomlijnd bouwen. Met tijdwinst en winst voor het milieu. Zo gaan we verspilling tegen, elimineren we faalkosten maximaal, zorgen we voor eigentijds woongenot, onder andere dankzij betere energieprestaties. 

We willen koploper zijn en blijven als het gaat om innovatief en aantrekkelijk bouwen, met als resultaat: voldoen aan de groeiende vraag naar betaalbare, duurzame woningen met een gezond leefklimaat

Wat maakt ons uniek

 • De realisatie van de woningen in een korte bouwtijd door het prefab bouwsysteem;

 • Maatschappelijk toegevoegde waarde, door verantwoorde keuze van materiaalgebruik;

 • IIBO heeft een unieke ketenpartners samenwerkingen, hierdoor is het product fair(trade) geproduceerd; 

 • IIBO zet hoog in op Renewables, materialen worden op maat aangeleverd en ‘Just in time’, hierdoor is er weinig verspilling van materiaal.

 • IIBO kent korte ketens en korte communicatielijnen;

 • IIBO zet hoog in op circulariteit en biobased, de MooiZEN en gestandaardiseerde woningen zijn demontabel;

 • Maximale eliminatie van faalkosten;

 • Hoogwaardige kwaliteit van het product;

 • Slimme en intelligente oplossing, doordat alles 3D wordt uitgewerkt en in 3D worden de productiemachines aangestuurd in de fabriek;

 • IIBO heeft een gerobotiseerde productielijn, waar een element van framen, beplaten, isoleren, installatie aanbrengen, steen strippen plakken tot en met montage kozijnen gedaan wordt;

 • In het woonconcept worden geprefabriceerde units (badkamer, toilet en keuken) gemonteerd, deze dienen tijden het assembleren van de woning aangesloten te worden op de elektrische- en waterinstallatie.

IIBO, vakwerk met de precisie van een meubelmaker

Ultra-efficiënte, foutloze productielijn- robot technologie gecombineerd met 3D-ontwerpen en menselijk vernuft.

Het kan dé oplossing zijn voor veel uitdagingen in de bouw.