In het Groningse Delfzijl vind je straks niet alleen de belangrijkste haven van Noord-Nederland, maar ook zestien energieneutrale prefab-rijwoningen. Aan de rand van het park en vlakbij de zeedijk zorgt dit in de wijk niet alleen voor een extra stuk duurzaamheid, maar ook voor een uniek aanzicht. De woningen hebben namelijk hier en daar verspringende woonlagen en met onze metselrobot zorgen we voor afwisselende gevels in het straatbeeld!

Woningen met zonnepanelen en luchtwater-warmtepomp
In november 2020 zijn we gestart met de bouw van 16 woningen in Delfzijl. Biobased, van circulaire materialen en energieneutraal. Dit zorgt niet alleen voor een lage energierekening, maar ook voor lage hypotheeklasten. Dit komt, om in technische termen te spreken, doordat de EPC-waarde nul is. Een combinatie van zonnepanelen op het dak, een zuinige warmtepomp van het type ‘luchtwater’ waardoor de woning gasloos is en vloerverwarming op de begane grond zorgen hiervoor.

Keuzes voor de kopers
Als bewoner wil je natuurlijk graag je huis echt eigen maken. Met het oog hierop zijn er bij de Mooi Delfzijl-woningen veel bouwkundige koperkeuzes. Bijvoorbeeld openslaande tuindeuren, een schuifpui of zelfs een derde woonlaag. Zo zorgen de woningen niet alleen voor een divers beeld van de buitenkant, maar zijn ze ook uniek als je de voordeur passeert! 

Hoe ver zijn we?
De bouw is in volle gang. Alle 16 woningen zijn gemonteerd en de komende tijd worden de woningen verder afgewerkt. De verwachting is dat we alle woningen voor de bouwvak gaan opleveren.

Opdrachtgever
Zwanenburg Projecten
Architect
Van Manen en Zwart B.V.
Aantal woningen
16
Type woning
Twee laag plat en drie laag plat
Locatie
Delfzijl
Datum
16 nov 2020
Categorie
In uitvoering