Ten zuiden van Leeuwarden wordt gebouwd aan Middelsee. Een plek die door het bekende Van Harinxmakanaal wordt gescheiden van de stad zoals we hem nu kennen, maar waar je straks het tofste gedeelte van de Friese hoofdplaats vindt. Leeuwarden is populair en groeit. Daarom komt er een nieuw gedeelte bij, het beste omschreven als een stuk ‘waterstad’ en gekenmerkt door 3200 nieuwe woningen en alle benodigde voorzieningen. Van winkelcentrum tot sport en van horeca tot kinderopvang: je vindt het straks allemaal in Middelsee. Oh ja, en natuurlijk 44 door IIBO geproduceerde woonspods!

 

We zijn gestart met de bouw van 44 ‘rug-aan-rugwoningen’

In februari zijn we begonnen met het bouwen van energieneutrale woningen met zonnepanelen voor Middelsee. We staan hierbij aan de aftrap van dit ambitieuze project aangezien we de allereerste woningen opleveren. Zogeheten ‘rug-aan-rugwoningen’. Dat zijn woningen die superzuinig zijn en niet gescheiden worden door bijvoorbeeld een tuin. De productie van deze woonspods in Middelsee zorgt voor een aantal voordelen voor de toekomstige bewoners. Zo verwerken we in samenwerking met Sanifab ook een prefabtoilet en -badkamer in de woningen. Worden de woningen voorzien van een ventilatielucht/water warmtepomp die een kant-en-klare en energiezuinige oplossing biedt voor cv-verwarming, ventilatie en warmtapwater. En hebben de woningen door optimale isolatie een EPC van 0 waardoor de energielasten extra laag zijn.

Hoe ver zijn we?

Het project bevindt zich nu in de uitvoeringsfase. De casco montage van fase 1 en 2 is afgerond en nu gaan we verder met de afwerking van de WoonSpods aan de binnen- en buitekant. 

Opdrachtgever
Zwanenburg Projecten
Architect
VDZ Architecten B.V.
Aantal woningen
44
Type woning
Twee laag kap
Locatie
Leeuwarden
Datum
8 feb 2021
Categorie
In uitvoering