Vlakbij het Heerenveens stadscentrum, omringd door natuur en in een waterrijke omgeving: de groene nieuwbouwwijk Skoatterwâld. De Friese wijk heeft bijna alles, maar toch miste er nog één ding: de IIBO-woning. Voor wooncorporatie en sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland startten wij daarom in februari 2020 met de bouw van 38 energiezuinige prefabwoningen.

Energieneutrale en betaalbare prefabhuurwoningen
Het unieke aan dit project is dat we een aparte unit ontwikkelden waar prefab al een warmtepomp en alle overige installaties in zijn verwerkt. Dit betekent dat we ook dit onderdeel alleen nog maar de woning in hoefden te takelen op de bouwplaats. Daarnaast leverden we de woningen dampopen op met zowel een prefab badkamer als toilet. 

WoonFriesland staat bekend om haar goede en betaalbare huurwoningen. En in de sociale huursector betekent een afname in energiekosten een toename in besteedbaar inkomen voor de bewoners. Omdat deze unieke prefabwoningen energieneutraal zijn, biedt WoonFriesland haar huurders dus nu in Skoatterwâld een woning met een gezond binnenklimaat én draagt het bij aan extra besteedbaar inkomen. Een win-winsituatie! 

Zes prefabwoningen per vijf dagen én instapklaar
De realisatie van de prefabwoningen in Skoatterwâld was ons grootste project tot nu toe. Vraaggestuurd ontwikkelden we voor WoonFriesland binnen no-time 38 woningen. Dat deden we door samen met onze partners te werk te gaan als een soort ‘treintje’. Oftewel: gestroomlijnd plaatsten we eerst de elementen, koppelden we daarna de installaties en verrichtten vervolgens het laatste aftimmerwerk. Door zo te werk te gaan realiseerden we zes woningen binnen vijf dagen en twee woonblokken in twee weken. Instapklaar. Een prestatie waar we best een beetje trots op zijn! 

Opdrachtgever
WoonFriesland
Ontwikkelaar
Zwanenburg Projecten
Architect
Van Manen en Zwart B.V.
Aantal woningen
38
Type woning
Twee laag plat
Locatie
Heerenveen
Datum
6 feb 2020
Categorie
Gerealiseerd
Vorige project
Volgende project