In de Overijsselse Hanzestad Deventer vind je aan de Johannes Broekhuysenstraat dertien energieneutrale woningen. Gasloos, met zonnepanelen en warmtepomp. Woningen die ‘turnkey’ werden opgeleverd. Dit betekent dat niet alleen de buitenkant prefabgeproduceerd is, maar dat ook de badkamer, keuken en het sanitair al in de woning geplaatst zijn bij oplevering. Kortom: de kopers hoefden alleen nog de sleutel om te draaien en konden meteen intrek nemen in hun nieuwe huis!

Inclusief vaatwasser en behangklaar
In samenwerking met Sanifab leverden we dertien woningen instapklaar af voor de bewoners. Dat betekent dat zelfs alle voorzieningen al geplaatst zijn in de keuken, die de kopers zelf vooraf konden samenstellen. Als koper kun je gelijk beginnen met het kiezen van welke kleur behang je op de muur wilt hebben. Dat is trouwens niet de enige keuze die de toekomstige bewoners hadden. Welke deuren, berging en zelfs het soort achterpui kon ook per woning bepaald worden. 

Geluidloos door isolatie
Naast de samenwerking met Sanifab kregen we bij de ontwikkeling van Mooi Deventer ook hulp van HB Groep, Nolten Bouw en Breman. Samen zorgden we voor unieke woningen van binnen en buiten. Een van de dingen die in het oog, of beter gezegd het oor, springt – zijn de dekvloeren die geluidcontactloos zijn. Dat betekent dat ze zo geïsoleerd zijn dat alle geluiden geabsorbeerd worden!

Opdrachtgever
Zwanenburg Projecten
Architect
Van Manen en Zwart B.V.
Aantal woningen
13
Type woning
Tweelaags met een platdak
Locatie
Deventer
Datum
1 nov 2019
Categorie
Gerealiseerd
Vorige project
Volgende project