In het Noordoostelijke drielandenpunt, of beter gezegd drieprovinciepunt, kruizen de wegen van Overijssel, Friesland en Drenthe elkaar. Hier bevindt zich Noordwolde, bol van de ongerepte natuur, met een kleine dorpskern én acht energieneutrale prefabhoek- en tussenwoningen van IIBO!

Prefabwoningen van binnen en buiten
In twee bouwblokken zetten wij in deze prachtige wijk acht unieke prefabwoningen neer. Niet alleen de buitenkant van de woningen is prefabgeproduceerd, maar ook de binnenkant bestaat uit een kant-en-klare badkamer en toilet. Hiervoor werkten we samen met Sanifab. Ook zijn de huizen bij de installatie voorzien van een warmtepomp, balansventilatie en voldoen ze aan hoge luchtdichtheidseisen. Zo zitten er bijvoorbeeld geen brievenbusopeningen in de woningen. De huizen zijn gebouwd zonder keuken om de kopers na oplevering de gelegenheid te geven deze zelf uit te kiezen.

Ruimte, gemak en een mooi aanzicht
In de woningen in Noordwolde bevinden zich drie slaapkamers met de mogelijkheid om uit te breiden naar meer. De woningen zijn geïsoleerd met cellulose, een circulair product op basis van oud papier dat oneindig hernieuwbaar is, en hebben daarnaast kunststofkozijnen met een aluminium waterslag. De buitenkant van de woningen hebben een hafsteenverband metselwerk. Hiermee zorgden we voor een prachtig aanzicht: woningen die direct in het oog springen in het straatbeeld!

Duurzaam comfort
Samen met onze partners zorgden we voor acht ruime woningen en tevreden kopers. De woningen zijn daarnaast niet alleen duurzaam geproduceerd, maar door de juiste isolatie en onder andere de installatie van een waterpomp wordt het milieu ook in de toekomst gespaard. Goed voor het klimaat en goed voor de rekening van de bewoners: duurzaam comfort noemen we dat!

Opdrachtgever
Zwanenburg Projecten
Architect
VDZ Architecten B.V.
Aantal woningen
8
Type woning
Tweelaags met een kap
Locatie
Noordwolde Zuid
Datum
4 nov 2019
Categorie
Gerealiseerd
Vorige project
Volgende project