Innovatief bouwen

Energieneutraal bouwen

Door biobased te bouwen zorgen we er tijdens de productie voor dat we geen eindige grondstoffen uitputten. Door circulair te bouwen zorgen we dat de materialen die we gebruiken later weer te hergebruiken, re- of upcyclen zijn. Maar hoe zit het dan in de tussentijd? Ook daarop hebben we onze duurzame visie toegepast.

Onze IIBO-woningen zijn namelijk, afhankelijk van de wens van de opdrachtgever, energiezuinig of zelfs energieneutraal. Dat betekent dat onze woningen (bijna) net zoveel energie opleveren, als dat ze nodig hebben. Dus geen externe energie(kosten) voor het koelen, verwarmen of het gebruik van warmwater! 

Het verkleinen van onze
én jouw ecologische voetafdruk!

Doordat onze prefabwoningen geen externe energie nodig hebben voor de gebouwgebonden energievraag zijn ze wat wij noemen ‘zelfvoorzienend’. Als bewoner leef je dus bijna kostenneutraal in onze woningen; je hebt namelijk alleen nog maar een gebruiksgebonden energievraag. Deze energievraag heb je zelf in de hand. Dat is fijn omdat we zo samen de CO2-uitstoot verminderen en dus onze ecologische voetafdruk. 

Hoe bouwen wij energieneutraal?

Door energieneutraal te bouwen zorgen we niet alleen dat onze prefabwoningen klaar zijn voor de toekomst, maar dragen we ook bij aan de gezondheid van de huidige bewoners. Dit doen we door in hoge mate luchtdicht en dampopen te bouwen, de juiste installaties te gebruiken en het verhogen van de Rc-waarde door beter te isoleren. Ons bouwproces heeft trouwens niet alleen gunstige effecten op de energielasten, maar ook op het wooncomfort. Zo zorgen we door het gebruik van natuurlijke materialen ook nog voor een beter binnenklimaat! 

Werken met IIBO

Samen werken we dus elke dag keihard aan onze missie met een unieke 150 meter lange robotstraat. Omdat we constant in beweging zijn groeit ook deze mee en breiden we uit naar een geautomatiseerd bouwproces van 220 meter! Of samenwerken met ons daarom voordelen heeft? Ja! We werken:

/ Sneller / Eenvoudiger / Logischer / Nauwkeuriger / Duurzamer

Wil je hier meer over weten? We vertellen er graag over!